• Početna>
  • Vesti>

Lajčak sa Bisljimijem o stanju dijaloga i narednim koracima

Foto: Tviter nalog Miroslava Lajčaka

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine, Miroslav Lajčak, razgovarao je o dijalogu Beograda i Prištine sa glavnim kosovskim pregovaračem na tehničkom nivou, Besnikom Bisljimijem. 

“Imao sam dug i detaljan razgovor sa Besnikom Bisljimijem danas u Briselu o trenutnom stanju i narednim koracima u dijalogu” – naveo je Lajčak na svom Tviteru, ne navodeći detalje o ovom razgovoru. 

Odnos Beograd-Priština je pod tenzijama usled najnovije odluke Prištine o merama za srpske registarske tablice gradova na KiM-u Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Prema odluci Prištine, građani će imati rok od dva meseca da preregistruju ove tablice na “RKS” tablice.

U međuvremenu je objavljeno i uputstvo o preregistraciji za koju se očekuje da će početi početkom avgusta, a u Kosovskoj Mitrovici su “RKS” tablice prelepljene stikerima sa skraćenicom “KM”, srpskim grbom i skraćenicom “SRB”.

U javnosti je najavljivan i sastanak na visoko-političkom nivou u okviru dijaloga, odnosno između srpskog predsednika Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, za 19. jul. Vučić je u međuvremenu naveo da nije pozvan na nastavak dijaloga.

“Niko me nije zvao. Nešto pokušavaju, ali nemam pojma šta pokušavaju”, rekao je Vučić.

Comments

Pročitaj još