• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Albanci spremaju akciju protiv Srba, daću sve od sebe da sačuvamo mir

Foto: TV Pink printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučič govorio je večeras ekskluzivno za televiziju Pink i između ostalog izjavio da Priština sprema akcije protiv srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Kada je u pitanju situacija na KiM, Albanci se spremaju za akciju i uradićemo sve da to sprečimo.”Niko me nije zvao. Nešto pokušavaju, ne znam šta. Nema mnogo smisla, oni se spremaju za akciju protiv Srba. Plašim se i daću sve od sebe da sačuvamo mir”, rekao je Vučić.

„A nas zovu da nas maltretiraju oko 15. aneksa šeste tačke, 4. člana, 3. stava oko nekih tablica. Iako to sve prilično normalno funkcioniše“, dodao je Vučić.

Kaže da je cilj Prištine da se ukinu KM tabice, a kako bi se, kaže „ukinuo Sever“. A nas zovu da nas maltretiraju oko 15. aneksa šeste tačke, 4. člana, 3. stava oko nekih tablica. Iako to sve prilično normalno funkcioniše“, dodao je Vučić.

Vučić je podsetio na sva obećanja od EU, i na to da ih do sada nisu ispunili . Podsetio je na izručenja hačkom tribunalu i obećanja od kojih nismo dobili ništa.

“Govorili su nam i standardi pre statusa, a “standarde” smo dobili 2004. godine . Posle toga, Kosovo je dobilo i status”, kazao je Vučić.

Predsednik Srbije izjavio je i da ga čudi to što predsednica Evropskog pokreta Srba sa Kosova Rada Trajković, koja je pričala da je Vučić “zapadni čovek”, sada tvrdi da je “ruski čovek”. Vučić kaže da su to “besmislene teorije zavere”.

“Nikada se ne kockam državom. Svojom glavom mogu, ali moj posao je da čuvam državu. Nisam izabran da bih nekoga zasmejavao, već da bih obavljao posao za državu. Za to sam plaćen i moj posao je da izdržim najteže pritiske. Vidite, bio sam u pravu kako će da se odvija rat u Ukrajini i plašim se da sam u pravu da će to trajati više od godinu dana”, rekao je Vučić.

Uz podatke o ulaganje u zdravstveni sistem , Vučić je demantovao navode da je uništeno zdravstvo od kada je on na vlasti. Pokaza je i nove namere i projekte oko izgradnje zdravstvenih ali i sportskih i drugih objekata koji su u planu da se izgrade do kraja godine i u narednom periodu u mnogim gradovima u Srbiji.

Vučić je rekao da do kraja godine očekuje prosečnu platu između 710 i 720 evra. Najavio je da će Vlada doneti odluku da se vantelesna oplodnja prihvata za žene do 45 godina starosti.

Radimo sve što možemo da bude dovoljno struje i gasa, najviše se plašim rata

“Nije jednostavno, plašim se zavrtanja severnog toka, nećemo moći da kupimo gas. Srbija ima dovoljno pšenice, kukuruza nešto manje zbog suše. Zaliha goriva imamo od 65 do 77 dana”, rekao je Vučić . Na pitanje novinara čega se najviše plaši, odgovorio je:”rata”!, i još jednom naglasio da se iskreno nada da ga neće biti na Balkanu i da će Srbija dati sve od sebe da sačuva mir.

Comments

Pročitaj još