• Početna>
  • Vesti>

Sekulić: Vatrogasna jedinica u Lapljem Selu uvek odgovori na sve pozive

Foto: RTV Gračanica

Ove godine kada je žetva u punom jeku, posla za vatrogasce iz Lapljeg Sela u poljima opštine Gračanica na sreću nema posla, ističe šef Vatrogasne jedince Dragan Sekulić za RTV Gračanica.

„Ne očekujem da se pale strništa , jer su žeteoci u poljima sa novijom mehanizacijom koje seckaju slamu i to odgovara i poljoprivrednicima za dalju obradu zemljišta. Postoje sporadični slučajevi koji pale suvu travu i onda dolazi do požara gde odmah delujemo i gasimo“, rekao je Sekulić.

Zastarela oprema, nedostatak ljudstva, loši uslovi rada, problemi su sa kojima se godinama unuzad suočavaju zaposleni u Vatrogasnoj jedinici koja se nalazi u Lapljem Selu.

U improvizovanom Vatrogasnom domu i garažama od lima i starih kontejnera 19 vatrogasaca funkcioniše u četiri smene. Vatrogasna jedinica u Lapljem Selu je u nadležnosti opštine Priština.

Šef ove jedinice Dragan Sekulić rekao da isključivo zbog posvećenosti vatrogasaca svom pozivu, uprkos lošim uslovima rada, uspevaju da se u kritičnim situacijama uvek odazovu pozivu građana.

“Tražili smo da se omogući prijem novih radnika, ali za sada još ništa. Problem su godine starosti sadašnjih radnika, a i malo nas je, ukoliko se desi neki veći požar, moramo da mobilišemo ljude od kuće kako bi nam pomogli”.

I pored obećanja mnogih da će neophodnu opremu dobiti Vatrogasnoj stanici ostaje da se nada da će se i ostvariti obećano. Prioritet je oprema kako bi vatrogasci mogli da deluju tokom saobraćajnih nesreća i nezgoda.

Comments

Pročitaj još