• Početna>
  • Vesti>

Delegacija Evropa Nostre u poseti Novom Brdu: Radovi na revitalizaciji nisu na zadovoljavajućem nivou

Foto: Evropa Nostra/ Twitter

Delegacija pan-evropske federacije za kulturno nasleđe, sa sedištima u Hagu i Briselu “Evropa Nostra” obišli su danas srednjovekovnu tvrđavu i crkvu Svetog Nikole u Novom Brdu i tom prilikom utvrdili da radovi na revitalizaciji ovih monumentalnih zdanja, nisu odrađeni na zadovoljavajući način.

“Poseta #Novoberde/#NovoBrdo (Kosovo) u cilju utvrđivanja činjenica, gde su dva različita tima nedavno završila radove na „revitalizaciji“ na srednjovekovnoj tvrđavi i crkvi Svetog Nikole, koji nisu na zadovoljavajućem nivou. Ovo nasleđe zahteva dodatnu međunarodnu ekspertizu i saradnju!” navodi se u objavi Evropa Nostre na Tviteru.”

U objavi na Tviteru, predstavnici ove federacije, zahvalili su komandantu KFOR, general-majoru Ferencu Kajariju na prijemu.

„Hvala komandantu Kajariju za prijem naše delegacije radi korisne razmene mišljenja o potrebi da se održi visoka zaštita manastira Dečani, ugroženog mesta svetske baštine, koji je takođe na našoj listi iz 2021. godine upisan da je među sedam najugroženijih nasleđa“, naveli su predstavnici Evropa Nostre.

Comments

Pročitaj još