• Početna>
  • Vesti>

Udruženje poslovnih žena “Avenija” predstavilo rezultate projekta “Žene to mogu”

Foto: RTV Gračanica

Predstavnice Udruženja poslovnih žena “Avenija” u Lapljem Selu predstavile su rezultate projekta efikasne proizvodnje rukotvorina “Žene to mogu” koji je u proteklih 6 meseci realizovan uz podršku Misije UNDP na Kosovu i Kancelarije EU u Prištini.

Prevashodni cilj projekta “Žene to mogu” je da ženskim udruženjima i organizacijama omogući da njihovi proizvodi lakše pronađu svoje mesto na tržištu, a samim tim doprinesu poboljšanju uslova života u sredinama u kojima one rade i stvaraju. U ovom projektu su učestvovale 32 učesnice iz srpske zajednice, zatim romske, goranske i bošnjačke.

– Neke od učesnica bile su na obuci za poboljšanje kvaliteta proizvoda, dok su neke bile na obuci za digitalni marketing. Sve učesnice izrazile su interesovanje da upotpune svoje znanje – kaže predsednica Udruženja “Avenija” Gordana Đorić.

– Nama ovaj projekat mnogo znači. Ovim putem možemo da pokažemo svoje umeće i svoje znanje. Ovo je prilika da zaineresujemo naše kupce, kako bi se naši proizvodi lakše prodali. Ipak, najbitnije je druženje i međuljudski odnosi – kaže Danijela Simonović iz Batusa.

– Ono što je takođe veoma važno jeste i digitalno plasiranje proizvoda, odnosno izrada digitalnog kataloga koji će biti tako rasprostranjen da bi što više ljudi moglo da vidi proizvode i da lakše dođe do njih – kaže Radmila Miljković.

Ovaj projekat je deo finansijskog granta “Kulturno nasleđe kao pokretač dijaloga među zajednicama” koji sprovode Misija UNDP na Kosovu i Kancelarija EU u Prištini.

Comments

Pročitaj još