• Početna>
  • Vesti>

Druga grupa dece sa KiM otputovala na crnogorsko primorje: Za lepše i zdravije odrastanje dece sa KiM

Stotinu dece iz socijalno ugroženih porodica sa Kosova i Metohije boravi ovog meseca na letovanju u Crnoj Gori, u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju i humanitarne organizacije “Srpska solidarnost”.

Deca su podeljena u dve grupe i borave na moru po sedam dana, a druga grupa mališana juče je započela svoje letovanje.

Kako je potvrđeno iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju, reč je o deci iz Gore, Štrpca, Kosovske Kamenice, Kosova Polja, Peći, Gnjilana, Istoka, Prištine, Gnjilana, Kosovske Mitrovice, Zubinog Potoka, Zvečana i Leposavića, uzrasta od 4. do 6. razreda koji imaju vrlo dobar ili odličan uspeh i potiču iz socijalno ugroženih porodica.

“Osim plivanja i ostalih zabavno-rekreativnih sadržaja, đacima su organizovane i aktivnosti kao što su obilazak turističkih znamenitosti i poseta pravoslavnim hramovima u Sutomoru, Bečićima i okolini. Mališane je posetila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM za socijalna pitanja, Svetlana Miladinov i ukazala na višestuki značaj organizacije ovih putovanja” stoji u saopštenju Kancelarije za KiM.

“Vlada Republike Srbije, Kancelarija za Kosovo i Metohiju, uz pomoć naših partnera iz Crne Gore i iz Srbije, organizovala je i ove godine sedmodnevni boravak na moru za našu decu sa Kosmeta. Cilj ove akcije i projekta je da deci sa KiM omogućimo promenu sredine, jer oni odrastaju u specifični uslovima. Njima ovo mnogo znači, osmeh na njihovom licu nema cenu. Kancelarija će nastaviti i u narednom periodu da ulaže u ovakve projekte i sigurna sam da će to doneti deci radost” izjavila je Miladinov i dodala da će Kancelarija za Kosovo i Metohiju i u budućnosti podržati ovakve akcije koje imaju za cilj da doprinesu lepšem i zdravijem odrastanju naše dece iz južne pokrajine.

Comments

Pročitaj još