• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Boravak ministra Svećlje i Mehaja na severu Kosova nije poseta već provokacija

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je da smatra da je današnja poseta kosovskog ministra policije Dželjaja Svećlje i ministra odbrane Armenda Mehaja administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak provokacija, obzirom da su to većinski srpske sredine i osudila ovakav čin.

“Srpska lista najoštrije osuđuje današnju provokaciju u organizaciji Prištine, kada su na severu Kosova i Metohije u čisto srpskim sredinama boravili ministri policije Dželjalj Svečlja i ministar odbrane Armend Mehaj iz Prištine” stoji u saopštenju.

Srpska lista ističe da su građani uznemireni i žele da saznaju koji je povod posete ministara.

“U ovom trenutku građani su uznemireni i postavljaju pitanje u kom svojstvu je ministar odbrane Prištine Mehaj bio u srpskim sredinama, kojim povodom, ko ga je zvao, da li su u pratnji bili pripadnici KBS i od koga su dobili saglasnost da uđu na sever Kosova i Metohije” navodi se u saopštenju.

“Ističemo da ovo nije obična poseta već čista provokacija koja je uznemirila naše građane, koji sa pravom zahtevaju da se prestane sa provokacijama kojima se podriva mir na ovom prostoru” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Comments

Pročitaj još