• Početna>
  • Vesti>

Trajković: Parlament organizuje sportski dan u okviru Dana studenata PU, prepreme za ispitne rokove, apsolventsko veče i upis brucoša

Foto: privatna arhiva

Dan studenata prištinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici je obeležen 23. aprila  ove godine uz brojne kulturne i naučne manifestacije , ali se sportska takmičenja koja su u sklopu programa obeležavanja nisu odigrala zbog loših vremenskih uslova. Tako da je sutrašnji 1. Jun određen kao dan za sportske utakmice u okviru obeležavanja dana studenata, rekao je za program Radija Kosovska Mitrovica Slađan Trajković, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Pored studentskog parlamenta u organizaciju ovog sportskog događaja su se uključili Studentski, centar,Tehnička škola “Mihajlo Petrović-Alas”, JKP”Standard”, Sportski Savez KiM, Policijska stanica Region Sever i Osnovna škola “Branko Radičević”, koja je ustupila salu za odigravanje odbojkaških utakmica. Manifestacija se održava sutra od 10 do 17 časova

“Deset fakulteta našeg Univerziteta prijavljuje svoje ekipe za različite sportive (fudbal, košarku, odbojku, rukomet, stoni tenis, e-sport i šah), igre bez granica i kviz znanja na kraju dana.

Razlog pomeranja termina ove sportske manifestacije su“jade”, samo tri naša fakulteta su bila organizatori i domaćini a ostali su putovali  na primatijadu, medicinijadu i filozofijadu i ekonomijadu, pa smo bili i zbog toga prinuđeni da taj sportski dan odložimo za neki drugi datum.

Sada su se stekli uslovi za održavanje sportskih aktivnosti i mi ćemo sutra 1. juna imati i tu manifestaciju. Napominjem, da smo i predhodne dve godine bili sprečeni da održimo sportski dan zbog epidemije Kovid 19. Inače sportska takmičenje će se održati na sportskim terenima “Tehničke škole “Mihajlo Petrović-Alas” od 10 do 17 časova u prisustvu nadamo se mnogobrojne publike, pre svega studenata i svih sugrađana”, rekao nam je Trajković.

Trajković je pored najave aktivnosti povodom Dana studenata, rekao da Studentski parlament ovih dana sprovodi sve redovne aktivnosti oko održavanja ispitnih rokova al i upisa u novu školsku godinu.

“Parlament i fakulteti polako privode školsku godinu kraju, student se pripremaju za junski i julski ispitni rok koji predstoje, u toku sui  pripreme za apsolventsko veče kada će student završnih godina svih deset fakuklteta prištinskog Univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici učestvovati na zajedničkoj studentskoj večeri u dva dana 8. i 9. Juna”, dodao  je predsednik studentskog parlamenta PU.

Slađan Trajković kaže da su ove godine nešto više upisne kvote na Univerzitetu u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici, akreditovani su neki novi studijski programi, dok su cene školarina uglavnom ostale iste.

“Jedino je Medicinski fakultet povećao cene školarina na integrisanim studijskim programima medicine i stomatologije, dok su cene na ostalim fakultetima ostale na prošlogodišnjem nivou. Što se upisnih kvota tiče, dobar deo fakulteta je dobio nove akreditacije tako da ima prostora za upis većeg broja studenata koji će se školovati o trošku budžeta. Nove kvote će, po pravilniku o akreditacijama važiti u narednih šest godina”, zaključuje Trajković

Comments

Pročitaj još