Počinju Vidovdanske svečanosti

foto RTV Gračanica

Dom kulture „Gračanica“ i ove godine od 1. do 28. juna,  organizuje Vidovdanske svečanosti u okviru kojih će publika u Gračanici i ostalim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji imati prilike da prisustvuje književnim večerima, izložbama, tribinama, predstavama, izborima za kosovku devojku i drugim kulturnim događajima, kojih je ove godine tridesetšest.

Vidovdanske svečanosti i izložbu dobitnika nagrade „Longin“, Milana Cileta Marinkovića otvoriće princ Filip Karađorđević 1. juna sa početkom u 20 časova. Izložbom će publici biti predstavljeno delo jednog od najznačajnijnijih umetnika ekspresivnog slikarstva današnjice, kod nas i u svetu, Milana Cileta Marinkovića, koji ove godine, izložbom u Gračanici obeležava pedesetu godišnjicu stvaranja.

Takođe, 1. juna biće otvorena i 24. likovna kolonija „Vidovdan 2022“ na kojoj će uzeti učešće istaknuti likovni stvaraoci iz Srbije i inostranstva.

U prilogu možete pogledati kompletan program Vidovdanskih svečanosti.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije, Grad Priština, Opština Gračanica.

Comments

Pročitaj još