• Početna>
  • Vesti>

“Fabrika za ljubav” Nenada Miloševića: Neverovatno putovanje kroz svet detinjstva, odrastanja i sazrevanja

Foto: Radio Mitrovica sever

Promocija knjige “Fabrika za ljubav” autora Nenada Miloševića održana je večeras u Mitrovačkom dvoru.

O knjizi su govorili prof. dr Aleksandra Kostić Tmušić, msr Marija Miljković, književnik Milan Mihajlović kao i sam autor knjige.

“Fabrika za ljubav” je Miloševićeva prva objavljena knjiga, u kojoj se mogu naći pesme i priče o dečijem odrastanju, a namenjena je i mladima kao i onima koji se tako osećaju.

Prof. dr Aleksandra Kostić Tmušić ističe da ona predstalja putovanje kroz svet detinjstva, podeljeno u pet ciklusa.

„Pred nama se nalazi pesnički prvenac Nenada Miloševića, koji nam svojim šarolikim pesmama, podeljenih u pet ciklusa, pruža neverovatno putovanje kroz svet detinjstva, odrastanja, sazrevanja i igre, koja započinje u najranijem dobu. Ako čovek uspe da sačuva tu pokretačku iskru u sebi, ona traje i nikada se ne završava“ rekla je ona.

Pored toga što je vanredni profesor Neurologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, doktor medicine i specijalista neurologije, Milošević nas teško reći iznenađuje, jer granice njegovog talenta ne možemo znati niti definisati, navodi Kostić Tmušić i dodaje da Milošević pisanjem dečije poezije pokazuje jedan od najboljih načina lečenja i pročišćenja čovekove duše.

Autor kaže da je svoje prve stihove napisao sa već sedam godina, ali da je zbog raznih okolnosti i kvalitetnog odabira pesama, ova knjiga objavljena ove godine.

„Pisanje kreće onda kada čovek shvati da to što napiše, može da traje. Ako se ne napiše, onda se izgubi i izađe iz sećanja, i nikada se ne vrati na isti način. Onda kada čovek shvati da je to što je napisao dobro, onda to hoće da zadrži i objavi. Mnoge stihove koje sam napisao su otišli u nepovrat jer verovatno nisu bili kvalitetni. Ozbiljnije pisanje je krenulo pre nekih 15 godina i dešavalo se u ciklusima, jer nisam mogao da pišem kada ja hoću, već, kako kažu, kada mi dođe. Kada meni dođe, onda dođe više ideja i više pesama, to je jednostavno tako“ rekao je Milošević.

Književnik Milan Mihajlović je istakao da je autor ispunio sva očekivanja publike.

“Znamo da je u pesmi velika snaga, samo slab i pobeđeni čovek ne peva, a naš Nenad peva i piše. Svojom prvom “Fabrikom za ljubav” je ispunio sva očekivanja brojne publike. Želimo da Nenad nastavi da piše, a mi ćemo kao organizatori, zajedno sa pokroviteljima, uvek održavati ovakve sadržaje, koji su vino života i ljubavi” rekao je Mihajlović.

Promociji je prisustvovao veliki broj naših sugrađana, dece, roditelja i ljubitelja dečije poezije.

Organizator događaja je Gradska biblioteka „Vuk Karadžić“ iz Kosovske Mitrovice i Kulturni centar „Dragica Žarković“ pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica i Studentskog centra „Priština“.

Comments

Pročitaj još