• Početna>
  • Vesti>

Petković sa ambasadorom Turske u Srbiji o toku dijaloga između Beograda i Prištine

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorom Republike Turske u Republici Srbiji, Nj.E. Hamijem Aksojem, sa kojim je razgovarao o toku dijaloga Beograda i Prištine, saopštila je Kancelarija za KiM Vlade RS.

“Priština i dalje nastoji da oteža i opstruira sve napore u sprovođenju dijaloga, što jasno potvrđuje činjenica da je i ovoga puta prištinska delagacija odbila da razgovara o uspostavljanju Zajednice srpskih opština i ostalim suštinskim pitanjima, čija bi rešenja omogućila normalizaciju odnosa na KiM”, rekao je Petković u razgovoru

“Pored toga, prištinska strana kontinuirano krši dogovore u oblastima energetike, sporazume o registarskim tablicama, a ne postoji ni saradnja po pitanju nestalih lica”, podvukao je Petar Petković.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je podsetio da Beograd dosledno pokazuje posvećenost i konstruktivnost u razgovorima sa Prištinom, jer je sproveo sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, a da je Priština, pored stalnog kršenja sporazuma iz Brisela, protivpravnom odlukom da podnese zahtev za članstvo u Savetu Evrope, prekršila i Vašingtonski sporazum.

Beograd je, prema rečima direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petra Petkovića, suštinski zainteresovan za očuvanje mira i stabilnosti u pokrajini i na Zapadnom Balkanu i zato je važno odlučnim političkim i diplomatskim sredstvima sprečiti destabilizaciju regiona i nove konfrontacije.

Comments

Pročitaj još