• Početna>
  • Vesti>

Petković čestitao Đurđevdan – Dan Goranaca i Dan Opštine Gora

Direktor Kancelarije za KiM dr Petar Petković čestitao je Dan Goranaca – Đurđevdan.

“Poštovani gospodine Sahtijari,

Vama, organima vlasti i svim žiteljima Gore, kao i svim Gorancima u drugim delovima naše zemlje, regiona i sveta, čestitam Đurđevdan – Dan Goranaca i Dan Opštine Gora.
Goranci su narod koji vekovima istrajava u teškim vremenima, u kojima nikada nije ni posustao, ni posrnuo, već je ostao privržen svom poreklu, jeziku i običajima. Zato i danas Goranci ponosno proslavljaju Đurđevdan, sećajući se svoje istorije i predaka, ali gledajući i u budućnost, svoj razvoj i opstanak.

Neraskidive veze poštovanja i privrženosti između Goranaca i srpskog naroda istkane su u borbi i nastojanjima da ostanemo i opstanemo na našim ognjištima na Kosovu i Metohiji. Pored ljubavi i prijateljstva zajednički smo delili na ovim prostorima i sve pritiske i izazove, što nas je nerazdvojivo vezalo i zbližilo.

Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da ulažu napore za bolji život svih Goranaca, za izvesniju i srećniju budućnost. A naša dva naroda će, kao i do sada, ceneći časnost i poštenje kao vrednosti koje nas povezuju, sigurno prevazići sva iskušenja.

Srećan vam Dan opštine i Dan svih Goranaca”! stoji u čestitki direktora Knacelarije za KiM dr Petra Petkovića.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još