• Početna>
  • Vesti>

CBK: Danas počinje postavljanje registracionih nalepnica na vozila

Iako je ranije najavljeno da bi od 1. na Kosovu trebalo da počne postavljanje nalepnica na motorna vozila kako bi se lakše utvrdilo da li prometuju kao legalno registrovana i osigurana, iz kosovske centralne banke saopštavaju da realizacija projekta postavljanja ovih nalepnica, ipak, počinje danas.

 Prema rečima čelnika Kosovskog bezbednosnog biroa (KBB), ovaj projekat ima za cilj smanjenje broja neosiguranih vozila, javlja Kosovapress. 

Direktor KBB-a, Sami Mazreku, rekao je za KosovaPress da će od danas započeti postavljanje nalepnica. Mazreku je naglasio da građani nisu u obavezi da plaćaju troškove za nabavku nalepnica.

„Da, kao što smo i najavljivali pre nekoliko dana, kao Biro zajedno sa Centralnom bankom Kosova, osiguravajućim društvima, Agencijom za civilnu registraciju, završili smo sve tehničke i proceduralne aspekte da od sutra počnemo sa postavljanjem nalepnica… Ovim projektom pokušavamo da pomognemo Kosovskoj policiji kako bi bez zaustavljanja vozila uočila da li su registrovana ili neregistrovana. Nalepnica će imati prepoznatljivu boju godine, kao i druge datume, kako bi policija znala kojeg meseca registracija ističe”, rekao je on.

Nula troškova za građane, kazao je Mazreku.

“Čak smo tražili i od MUP-a da svi oni građani koji su automobile osigurali pre 15. marta, a žele da se opreme nalepnicom, imaju mogućnost da dobrovoljno odu u registracione centre po nalepnice”, kazao je, ponavljajući da će to moći da učine bez plaćanja troškova. 

“Početak realizacije ovog projekta počeće danas, svečanošću sa početkom u 13 časova, u prostorijama Agencije za civilnu registraciju, gde će u prisustvu medija biti postavljena prva nalepnica” – navodi se u saopštenju kosovske centralne banke.

Izvor Kosova press, Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još