Planinarska akcija “Rogozna 2022” 26. marta

Tradicionalna planinarska akcija ”Rogozna 2022”, dvanaesta po redu, biće organizovana 26. marta, izjavio je za Radio Kontakt Plus, vodič Planinarskog saveza Srbije, Radoljub Knežević.

Polazna tačka je selo Belanska, a potom će planinari obići zaseok Otes, Jeleč grad, kao i Crni vrh, gde će se spustiti do sela Grubetiće i krug zatvoriti u selu Belanska.

Usled protivepidemijskih mera i ovogodišnja akcija trajaće samo jedan dan.

„Zbog situacije sa korona virusom i procedure za prelazak administrativne linije, sprečeni smo da ove godine akciju organizujemo u dve etape. I ove, kao i prošle godine, akciju organizujemo na teritoriji opštine Novi Pazar sa izlaskom na najvećni vrh Rogozne – Crni vrh“, navodi Knežević.

Iako je ova akcija namenjena iskusnim planinarima, mogu se prijaviti i oni koji su fizički spremni, imaju adekvatnu opremu i imaju određeno iskustvo u kretanju u prirodi. 

„Uslov je da su članovi nekog kluba, mada ja puštam i one koji nisu, s tim što je potrebno da se na vreme prijave, da vidimo o kome se radi, da vidimo da li mogu adekvatno da se pripreme za učešće, jer tu je potrebno ipak malo iskustva“, ističe Knežević.

Organizator obezbeđuje prevoz iz Leposavića, a polazak je predviđen u 05.30h, dodaje Knežević.

„Iz Leposavića cena prevoza je 700 dinara, a iz Novog Pazara u zavisnosti od broja prijavljenih“, navodi.

Takođe, obezbeđen je i smeštaj kako u Leposaviću, tako i u Novom Pazaru.

„U Novom Pazaru je organizovan smeštaj koji košta 1.200 dinara, a u Leposaviću je 800 dinara.“

Zainteresovani se mogu prijaviti do 23. marta na broj: 062 281 282 ili na imejl-adresu: knez003@mts.rs

Ova prolećna akcija pokrenuta je 2009. i prva je u kalendaru Planinarskog saveza Srbije koja otvara sezonu planinarenja na KiM. 

Akciju organizuju Planinarski klub „Kopaonik“ iz Leposavića u saradnji sa Planinarskim savezom Srbije.

Izvor: Radio Kontakt Plus

Foto: mojaplaneta.net

Comments

Pročitaj još