• Početna>
  • Vesti>

Selaković sa šefom diplomatije Kameruna o unapređenju saradnje

Potrebno je raditi na jačanju političkog dijaloga, kao i na unapređenju ekonomske saradnje, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković prilikom susreta sa ministrom inostranih poslova Kameruna Lženom Mbelom Mbelom. Ovo je prva poseta nekog ministra spoljnih poslova Srbije Kamerunu posle 40 godina, saopštilo je ministarstvo.

Nikola Selaković zvaničnu posetu Kamerunu započeo je susretom sa ministrom inostranih poslova Lženom Mbelom Mbelom, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Podsetio je da dve zemlje povezuje višedecenijsko tradicionalno prijateljstvo, međusobno razumevanje i podrška, kao i važni zajednički ciljevi i vrednosti koncipirani u okviru Pokreta nesvrstanih zemalja

Poručio je da je potrebno raditi na jačanju političkog dijaloga, unapređenju ekonomske saradnje, ali i saradnje u ostalim oblastima od zajedničkog interesa.

Selaković je rekao da je susret sa ministrom Mbelom Mbelom treći u poslednjih pet meseci, s obzirom na to da su razgovarali na marginama Generalne skupštine UN i komemorativnom skupu PNZ u Beogradu, što je, prema njegovim rečima, potvrda unapređivanja bilateralnih odnosa dve prijateljske zemlje.

Istakao je i da je ovo prva poseta nekog ministra spoljnih poslova Srbije Kamerunu posle 40 godina, izrazivši uverenje da će ona doprineti efikasnijoj saradnji, kaže se u saopštenju.

Zahvalio je na principijelnoj podršci Kameruna teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, poštovanju međunarodnog prava i međusobnoj podršci u međunarodnim organizacijama.

Istakao je, takođe, čvrstu i nedvosmislenu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Kameruna.

Kamerunski šef diplomatije zahvalio je Selakoviću na prvoj poseti srpskog ministra posle 40 godina.

Istakao je da naše dve zemlje vezuje višedecenijsko prijateljstvo zasnovano na deljenju istih vrednosti i izazova, dodaje se u saopštenju.

Ministar Mbela Mbela izrazio je želju za produbljivanjem odnosa sa Srbijom, naglasivši da ekonomska saradnja zaostaje za odličnom političkom i da je potrebno intenzivirati je, pre svega u oblasti agroindustrije, digitalne ekonomije, telekomunikacija, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: RTS

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Comments

Pročitaj još