• Početna>
  • Vesti>

Rakić sa šefom misije UNHCR o rešavanju problema u procesu povratka i nastavku saradnje

Ministar za zajednice i povratak u kosovskoj vladi Goran Rakić sastao se danas šefom UNHCR misije na Kosovu Erolom Ardukom sa kojim je između ostalog razgovarao o rešavanju problema u procesu povratka, povratnicima i nastavku saradnje.

”Veliki broj problema koje danas imamo u procesu povratka ne možemo da rešimo sami, ja to stalno ističem, a govoriću o tome dok za rešenje istih ne budemo imali iskrenu volju, ali i konkretne korake svih institucija koje treba da pomognu, kako bi vratili što veći broj raseljenih” rekao je Rakić.

On je istakao da su partneri kao što je UNHCR, Ministarstvu potrebni, i da zajedničkim snagama treba uticati na to da do pomaka u procesu povratka dođe.

Rakić je naglasio da je bezbednosna situacija i dalje veliki problem i da su primeri Dragice Gašić, koja se prošle godine juna meseca vratila u Đakovicu, kao i Marije Novaković koja pokušava da ostvari svoje pravo na povratak u Prištini, najbolji primeri svega onoga sa čime se Ministarstvo za zajednice i povratak suočava svih ovih godina, kada neko iskaže iskrenu volju za povratkom.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Ministarstvo za zajednice i povratak

Comments

Pročitaj još