• Početna>
  • Vesti>

Petković uputio čestitke povodom pravoslavne Nove godine

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je u svoje i u ime Kancelarije za KiM svim Srbima na prostoru Kosova i Metohije uputio čestitke povodom pravoslavne Nove godine.

“U ime Kancelarije za Kosovo i Metohiju i svoje lično ime, svim Srpkinjama i Srbima na prostoru Kosova i Metohije, čestitam Srpsku novu godinu, da je u miru i dobrom zdravlju provedu sa svojim bližnjima. Obeležavanje pravoslavne Nove godine za srpski narod na Kosovu i Metohiji ima poseban značaj i deo je našeg identiteta, naše bogate tradicije i baštine, duboko ukorenjeno u naš pravoslavni identitet” naveo je Petković.

Petković dodaje da je svaka srpska Nova godina na našim vekovnim ognjištima na Kosovu i Metohiji zalog našeg ostanka i opstanka na zemlji naših predaka.

“Mi ćemo, draga braćo i sestre, kao Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviti da kroz ulaganja u infrastrukturu, nove kuće i stanove, nove bolnice i ambulante, vrtiće i škole, nova radna mesta činimo sve kako bi nam i ova godina donela boljitak i prosperitet, ali i miran suživot sa našim komšijama jer bez mira sva su naša stremljenja uzaludna” naveo je Petković u svojoj čestitki.

Izvor: Radio Mitrovica sever

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još