• Početna>
  • Vesti>

Rama: U Beogradu je policija hapsila one koji su palili albanske zastave

Albanski premijer Edi Rama reagovao je na pokušaj paljenja zastave Srbije tokom protesta u Tirani, istakavši da su tokom njegove posete Beogradu na trgovima bile albanske zastave i da je policija uhapsila one koji su ih palili.

Komentarišući pokušaj paljenja zastave Srbije na protestu povodom samita inicijative Otvoreni Balkan i dolaska predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Albaniju, Rama je naveo da je „istina da je onog dana kada je posetio Beograd, glavni grad Srbije bio pun albanskih zastava“ i da je „huligane koji su zapalili zastavu uhapsila policija“.

„Istina je da u Beogradu govorim albanski i branim interese svih Albanaca i naravno Albanije, istina je da sam u Beogradu na albanskom tražio priznanje Kosova od Srbije, baš u predsedničkoj palati i tada ste me učinili herojem, ali ja tada nisam bio heroj i nisam izdajica sada, bio sam jednostavno premijer Albanije“, napisao je Rama na Fejsbuku.

Povodom kritika na račun inicijative Otvoreni Balkan, Rama je rekao da je ona ne samo budućnost dece regiona, već da ima i strateški interes za državu i ceo albanski narod.

Više stotina građana demonstriralo je u Tirani, na poziv bivšeg albanskog predsednika i premijera Saljija Beriše.

Albanski mediji su preneli da je grupa demonstranata zapalila srpsku zastavu i da je bilo pokušaja skidanja više zastava Srbije, okačenih u Tirani u znak dobrodošlice.

Izvor Beta

foto FoNet

Comments

Pročitaj još