• Početna>
  • Vesti>

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković okrivljuje kosovskog premijera za, kako navodi, današnji haos i divljanje u Albaniji na protestima.

Današnji haos i divljanje u Albaniji režirano je direktno od strane ekstremista i političara iz Prištine i pokazuje da albanski glasač Aljbin Kurti ne preza ni od jedne prilike da izazove nasilje, baš kao što je činio i na severu Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju.

Dok se predsednik Aleksandar Vučić zalaže za regionalnu saradnju, mir i stabilnost kroz inicijativu “Otvoreni Balkan”, ekstremističke grupacije na sve načine pokušavaju da ga zaustave na tom putu.

Jasno je da kroz Saljija Berišu govore Kurti i Haradinaj, ali da mu se raduje i opozicija u Beogradu, predvođena Đilasom, Tadićem i Jeremićem.

Nisu ekstremisti danas samo zapalili srpsku zastavu, oni su želeli da zapale region i Zapadni Balkan pretvore u bure baruta.

To im neće poći za rukom, kao što im nije uspelo da danas u Tirani zaustave predsednika Vučića jer će njegova vizija “Otvorenog Balkana” i prosperitetnog regiona pobediti sve ekstremiste i neprijatelje mira i stabilnosti.

Beograd će svom svojom snagom i politikom nastaviti da bude primer i oličenje regionalne saradnje, mira i ekonomskog prosperiteta, ali i glavni grad gde su svi dobrodošli i gde se zastave drugih država poštuju, ističe Petković.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još