• Početna>
  • Vesti>

Stiže novi album Londanezea – koktel kritike, ‘storitelinga’, poezije, komedije i životnih priča

Surova iskrenost, energičnost, autentičnost, entuzijazam, pozitivnost, kreativnost, sloboda da javno iznese svoje mišljenje, ali i uputi kritiku – osobine su koje krase Danila Londana Londanezea Đurića. Reč je o reperu iz povratničkog sela Osojane, smeštenog u srcu Metohije sa kojim su ekipe Radio Goraždevca i KoSSeva razgovarale o njegovom novom albumu koji će ugledati svetlost dana ove nedelje.

Londan je svoji novi album po nazivom “Teška varijanta”  najavio u nedelju pesmom “Biće nam bolje”. Na pitanje da li će nam biti bolje, kaže da ostaje da se vidi i da se nada, ali i da je to samo fraza koja se već godinama provlači.

Kaže da su za njegovo stvaralaštvo političari i dalje nepresušna inspiracija, ali i da im je u novom albumu dao prostora (kritiku) samo u pesmi kojom je isti najavio. Ipak, tvrdi da bi, kada su političari u pitanju, imao materijala za ceo jedan album.

Kaže da u ostalim pesmama na albumu ima dosta “storitelinga”, ličnih životnih priča, ali i oslikavanja društva u kojem živimo, o čemu upravo peva u pesmi “Osuda”.

Album preporučuje svima koji vole rep muziku, ali i onima koji vole da čitaju poeziju.

Za sebe kaže da preko dana “živi kao seljak”, a kada padne mrak, odlazi u studio i tada preuzima ulogu repera. Sve što “upije” tokom dana prebaci na hartiju, a potom napisano pretvori u rime.

Muzički studio napravio je zajedno sa još dvojicom ljubitelja repa Osojana – tu rade, pišu, druže se.

Kaže da je njihov rad naišao na pohvalu više drugih repera širom Srbije, da su mu se javili i podržali ga. Upravo to je ono što ga gura napred – tvrdi.

“Kada ti je neko koga si do juče slušao i divio mu se, sada kolega i podrži te, to ti daje dodatnu snagu”, ističe Londan.

Ipak, on rep vidi samo kao “umetnost” i način “pražnjenja”, te ne stremi tome da živi od muzičke karijere. Kaže da sebe svakodnevno traži i pokušava da pronađe ono čime bi želeo da se bavi u budućnosti.

Imao je poruku i za sve mlade ljude, a pogotovu one koji žive u malim sredinama kao on.

Savetuje im da se “opuste” i da rade stvari koje ih ispunjavaju, a da ne žive po “kalupu koji im je neko odredio” i da jure za “državnom foteljom”.

“Mislim da ne moraš da juriš za državnim poslom. Trebalo bi da pronađeš sebe u nekim stvarima, a ne striktno da radiš ono šta ti društvo nameće”, poruka je repera iz Osojana.

Izvor i foto: Radio Goraždevac i KoSSev

Comments

Pročitaj još