• Početna>
  • Vesti>

Vučić: U narednih pet godina 1,24 milijarde evra za vojnu tehniku, namenskoj 145 miliona pomoći

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je na sastanku sa preduzećima odbrambene industrije Srbije doneta odluka da se domaća namenska industrija pomogne sa 145 miliona evra već u prvom kvartalu 2022. godine.

“Odlučili smo da već u prvom kvartalu 2022. godine, u roku od tri meseca, pomognemo našu namensku indsutriju. Našli smo načina da sa oko 145 miliona evra ulažemo, uz striktnu kontrolu Ministarštva finansija, u kupovinu novih proizvodnih pogona i mašina i opreme, kako bismo mogli da osvaremenimo naše fabrike i podstakanemo bolju proizvodnju i rentabilnosti”, rekao je Vučić u Nišu,  gde je prisustvovao prikazu helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade.

Istakao je da je odlučeno i da država u narednih pet godina naruči opremu, naoružanje i oruđe, vozila i ubojna sredstava, municiju, mine rakete od domaće namenske industrije u vrednosti od 1,25 milijarde evra.

“To će biti dodatni podsticaj za razvoj namenske indsutrije i ogroman napredak u kupovini od strane Vojske Srbije”, rekao je Vučić.

Naglasio je da će tako biti modernizovana naša vojska, uz sve ono što se kupuje do ruskih i francuskih partnera, gde su, kako je ocenio, ulaganja zaista ogromna.

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još