• Početna>
  • Vesti>

Među prvonagrađenima na 65. konkursu Saveza Jevrejskih organizacija Srbije, Mitrovčanin Miloš Damjanović

Prvu nagradu “Ženi Lebl” na 65. nagradnom konkursu Saveza Jevrejskih organizacija Srbije sa jevrejskom temom, osvojio je Miloš Damjanović iz Kosovske Mitrovice sa radom “Jevreji na Kosovu i Metohiji 1918-1941” i “Enriko Josif” autora Mirjane Belić Koročkin Davidović i Radivoja Davidovića iz Beograda.

Žiri Saveza jevrejskih opština Srbije koji su činili prof. dr Milan Ristović, književnik i prof. Filip David i književni kritičar Bogdan A. Popović, odlučio je pobednika.

Drugu nagradu dele radovi “Holokaust i transgeneracijski psihosocijalni aspekti”, autora: Dr.Vesna Radoman, Dr.Nebojša Petrović, Dr.Predrag Teovanović, Mr.Vida Rakić Glišić, Nada Banjanin Đuričić i Borka Marinković, koji su svi iz Beograda, i rad “Jevreji u Crnoj Gori od antike holokausta”, autora dr. František Šistek iz Praga (Češka).

Treću nagradu dele radovi “Priča o pesmi – jedan kamičak i dve sveće za tri predratna druga” autora Željka Komarice iz Bele Crkve i rad “Joška zvani Žo” autora Vladimira Todorovića iz Novog Sada.

Žiri je takođe doneo odluku o otkupu dva rada a to su “Vojvođanski spomenici holokausta – presek istraživanja” autorke Olge Ungar iz Novog Sada / Givatajima (Srbija / Izrael) i rad “Moj izbor – kako sam prošao naš rat” autora Borisa Kožemjakina iz Sarajeva.

Izvor i foto: Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još