• Početna>
  • Vesti>

Milović: Stiže merno vozilo, očekujemo privremeno rešenje ali problem moramo rešiti dugoročno

Gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović je nakon sastanka sa građanima Zvečana, koji su nezadovoljni zbog višesatnog prekida u napajanju strujom , rekao za Radio Kosovska Mitrovica da su na putu da reše problem privremeno, ali da im je prioritet da se bore za konačno i dugoročno rešenje ovog problema.

“Upravo smo na sastanku sa građanima dela opštine Zvečan koji su već dva dana bez električne enrgije, s pravom  su nezadovoljni , jedan od njih sam i ja sa svojom porodicom i trudimo se da dođemo do najboljeg rešenja.

“Imamo gorući problem, ovde je i direktor “Energetike” Trepča, Dragoslav Milošević, ohrabrije nas vest da su merna kola koja su bila najveći problem da se dopreme i detektuju mesto havarije, na dobrom putu da stignu. Potrebno je dva do tri sata da stignu i iskreno se nadamo da će nakon toga ekipe iz “Energetike” uspeti da taj problem za danas i večeras reše. Složili smo se da je to privremeno rešenje i da moramo tražiti dugoročno rešenje, a to je novi visokonaponski kabl dužine oko 6oo metara. Na nama je , na Opštini Zvečan da iznađemo ta sredstva, a predračun za kupovinu iznosi oko 50.000 evra”, rekao je Milović.

Mislim da to nisu sredstva koja se ne mogu iznaći, ali pre svega toga očekujem da danas rešimo ovaj problem, da ljudi dobiju el. energiju, jer razumem i nezadovoljstvo, bolesnu decu i stare. A onda ćemo da uključimo sve strukture na lokalnom i regionalnom nivou kao i Kancelariju za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije, da rešimo problem i normalno prezimimo ovu i svaku sledeću zimsku sezonu”, dodao je Milović.

Milošević: Nastao je očekivan problem, moramo naći trajno rešenje

Ovaj problem je nastao pre tri godine, prošle godine smo ga rešavail tako što smo vršili prespajanje i uvodili restrikcije. Sada je nastao očekivan problem, jer sada imamo dodatna grejna tela zvana “bitkoini”. Imali smo sastanak u Elektrodistribuciji, kako da se taj problem reši i nije došlo do rešenja. I bez toga mi imamo taj problem. Upoznate su i “Trepčine” i opštinske strukture u vezi toga, da je u pitanju 610 metara kabla koji je potrebno zameniti i dostavljen je zahtev za dodelu sredstava Kancelariji za KiM, ali je po meni to trebalo mnogo ranije. Imali smo nekih tehničkih predloga ali do realizacije nije došlo. Prošle godine smo  lakše rešavali problem u vezi dopremanja mernih kola, ali sada je to mnogo teže zbog aktuelne političko – bezbednosne situacije. Problem srpskih sredina na Kosovu je papirologija i prelazak preko administrativnih prelaza, a sa druge strane u redovnom smo kontaktu i sa rukovodstvom Elektrodistribucije sever i sa Prištinom , u potrazi za trajnim rešenjem”, rekao je Milošević.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još