• Početna>
  • Vesti>

Otvaranje izložbe “Vek i po srpske škole glume” u petak u Domu kulture u Gračanici

Povodom jubileja 150 godina od početka institucionalnog dramskog školovanja u Srbiji, Dom kulture Gračanica, Ansambl “Venac”, Fakultet dramskih umetnosti Beograd, Fakultet umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici organizuju izložbu „Vek i po srpske škole glume” autora Pavla Lazića, višeg umetničkog saradnika na katedri glume.

“Izložba „Vek i po srpske škole glume” biće prikazana kroz dokumente, fotografije, video i audio materijale. Postavka podseća na istorijski razvoj srpske dramske škole, koji je obeležen upornošću, nemirenjem sa neuspesima, neprestanom obnavljanju i težnjom da se stvori kontinuitet i uspostavi jaka tradicija u ovoj oblasti školovanja koja predstavlja vitalan i plodan segment srpske kulture i umetnosti”, poručili su organizatori izložbe.

Nakon otvaranja izložbe Doc. dr Nemanja Savković sa Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici održaće predavanje na temu „Srpska glumačka pedagogija u XX i XXI veku”.

Program će se održati u Galeriji Doma kulture „Gračanica“ u petak 3. decembra 2021. godine od 19 časova.

Ovu izložbu su podržali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda.

Izvor Radio Mitrovica sever

Comments

Pročitaj još