• Početna>
  • Vesti>

Vučić primio treću dozu vakcine; Zahvalio medicinskim radnicima na radu i odgovornom ponašanju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je treću, buster dozu vakcine protiv korona virusa i pozvao sve građane da se vakcinišu.

Vučić je na vakcinalnom punktu u Hali 7 Beogradskog sajma, primio i treću dozu kineske vakcine “Sinofarm” i zahvalio medicinskim radnicima na njihovom radu i odgovornom ponašanju.

On je rekao da preuzima deo odgovornosti što se nisu preduzele neke mere, jer se računalo na savest i odgovornost građana da će se vakcinisati.

“Mogli smo to da rešimo, a da ne bude protivno Ustavu – da se vakcinisani leče besplatno, a nevakcinisani da se leče besplatno ali u visini plaćenog osiguranja”, rekao je Vučić

Na punktu za vakcinaciju predsednika je dočekao Zoran Bekić, direktor Doma zdravlja “Savski venac”, u čijoj je nadležnosti Beogradski sajam, a Vučić je, kako protokol pre vakcinacije i nalaže, zatim porazgovarao sa spedijalistom opšte medicine dr Snežanom Kalabić.

Nakon toga, registrovao se u bazi podataka eUprave.

Predsedniku je vakcinu dala glavna sestra pedijatrije u Domu zdravlja “Savski venac” Mirjana Novaković.

Vučić je prvu dozu vakcine primio 6. aprila u Rudnoj glavi kod Majdanpeka, a tri nedelje kasnije, 27. aprila i drugu dozu, u Pukovcu u opštini Doljevac.

Izvor RTS

Foto: Instagram/avucic

Comments

Pročitaj još