• Početna>
  • Vesti>

Na centralnom Kosovu sva biračka mesta otvorena na vreme

U biračkom centru koji se nalazi u OŠ “Kralj Milutin” u Gračanici nema gužve na glasačkim mestima. Očekuje se da će nakon 9 sati veći broj glasača dolaziti u grupama, javlja novinarka RTV Kim sa lica mesta.

 

Glasanje protiče redovno i u opštini Ranilug, javlja reporter RTV Puls sa lica mesta. Na lokalnim izborima u Ranilugu glasanje se odvija u sedam biračkih centara: Ranilug, Donje Korminjane, Domorovce, Drenovce, Odevce, Veliko Ropotovo i Pančelo, a upisano je 4.884 birača. Otvorena su biračka mesta u Orahovcu i Velikoj Hoči, a Srbi će glasati u prostorijama OŠ „Dositej Obradović“ u Orahovcu i prostorijama OŠ „Svetozar Marković“ u Velikoj Hoči.

Glasanje na lokalnim izborima na Kosovu je otpočelo na vreme i u opštini Novo Brdo. Kako javlja reporter RTV Puls sa lica mesta, u biračkom centru 1415 u OŠ „Petar Petković Njegoš“ u Gornjem Kuscu, glasanje je počelo tačno u sedam časova, a izborni materijal je dostavljen blagovremeno. U ovom biračkom centru glasaju meštani Kusca i sela Melce i Kosača.

„Na biračkim mestima su od jutros i posmatrači i za sada je sve u redu“, kaže za RTV Puls Tomislav Stanković, menadžer biračkog centra u Gornjem Kuscu. U biračke spiskove u ovoj opštini sa srpskom većinom registrovano je 9.367 birača. Među prvima su glasali zaposleni u Zdravstvenom centru Gnjilane.

 

Glasačko mesto u OŠ “Knez Lazar” u Donjoj Gušterici otvoreno je na vreme, potvrđeno je za RTV Kim na licu mesta. Očekuje se da kandidatkinja za gradonačelnicu Gračanice Ljiljana Šubarić ubrzo glasa na ovom biračkom mestu. U biračkom centru u Donjoj Gušterici pravo glasa ima 2.165 birača, a glasa se na tri biračka mesta. U ovom biračkom centru glasaju i meštani susednog sela Livađa.

Biračka mesta u srpskim sredinama u Peći, Istoku i Klini otvorena na vreme. Biračko mesto u Goraždevcu otvoreno je tačno u 7 sati, kada je glasao prvi glasač. U selima Biča i Vidanje je takođe glasanje počelo tačno na vreme. U najvećem povratničkom selu Osojane, u opštini Istok, biračko mesto je otvoreno na vreme, a samo desetak minuta kasnije pristigli su i prvi birači, javlja Radio Goraždevac

 

U Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Šilovu biračka mesta su otvorena na vreme u 7 sati. Tu se nalaze dva biračka mesta, a pravo glasa ima 1335 građana.

U blizini biračkih mesta su pripadnici Kosovske policije. Poštuju se i epidemiološke mere, nose se maske i održava se fizička distanca.

 

Izvor: RTV Kim,Radio Goraždevac

Foto Radio Gorazdevac

Comments

Pročitaj još