• Početna>
  • Vesti>

Petković u Smederevu o važnosti izlaska na lokalne izbore na KiM i neophodnosti jedinstvene podrške Srpskoj list

Povodom nastupajućih lokalnih izbora, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je večeras u Smederevu sa interno raseljenim licima iz naše južne pokrajine koja žive u ovom gradu, navodi se u saopštenju.

Petković je sa njima razgovarao o važnosti izlaska na lokalne izbore na KiM i ukazao im na neophodnost jedinstvene podrške Srpskoj listi, jer samo tako možemo da pomognemo svojim sunarodnicima u pokrajini.Na izborima 17. oktobra naša je obaveza da sačuvamo svih 10 srpskih opština koje imamo na KiM, ali i da se izborimo za bolji život, za nova radna mesta i za to da naše institucije budu zastupljene na prostoru Kosova i Metohije.

Tu sam da vas pozovem da podržite kandidate Srpske liste, jer jedino Srpska lista kao projekat od nacionalnog značaja ima podršku predsednika Aleksandra Vučića, Beograda i države Srbije. Oni koji su se odlučili da samostalno izađu na izbore, a nose srpsko ime i prezime su razbijači srpskog jedinstva i nisu oni koji su uz svoj narod i Beograd, nego imaju podršku iz Prištine, kazao je Petković.

Ovi izbori su važni jer je neophodno da u lokalnim institucijama samouprave imamo ljude koji čuvaju srpsko jedinstvo i koji se bore za srpske interese – poručio je Petković u Smederevu.

Izvor RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još