• Početna>
  • Vesti>

Simić: Stojanović vođen ličnom sujetom na žalostan način pao na ispitu vernosti ideji srpske sloge

Sujeta i neobuzdana lična ambicija pobedile su nekadašnjeg člana Srpske liste Branimira Stojanovića, saopštio je potpredsednik Srpske liste Igor Simić.

Želja za foteljom i političkom moći bile su jače od svesti o značaju jedinstva, važnosti srpske političke sloge i vitalno važne veze sa Srbijom, navodi se u saopštenju potpredsednika Srpske liste.

“Stojanović je vođen ličnom sujetom na žalostan način pao na ispitu vernosti ideji srpske sloge, demonstrirao da nije timski igrač i da je nespreman da prihvati potrebu za stalnim promenama unutar sistema, i što je posebno zabrinjavajuće nespreman na preispitivanje sopstvenog rada i odgovornosti za delovanje na različitim visokim pozicijama, između ostalog i poziciji gradonačelnika Gračanice koju je već obavljao” ističe se.

“Stojanović je posegao za žalosnim instrumentom kratkotrajne i jeftine političko-medijske samopromocije ističući kandidaturu protiv jedinstvene Srpske liste, a sve u nadi da bi mu glumeći disidenta na nekom drugom mestu “skočila cena”, pošto većina političkih predstavnika Srpske liste iz Gračanice, razočarani njegovim dosadašnjim učinkom nisu želeli da mu ukažu poverenje. Ali, ko još mari za volju veće i volju naroda? Branimir Stojanović svakako ne” dodaje se.

Branimiru želimo mnogo više karaktera i strpljenja, mnogo manje sujete i gramzivosti, čime god se bude bavio dalje u životu. Narod u Gračanici i suviše dobro zna vrednost srpske sloge i jedinstva sa našom državom Srbijom da bi dopustio da nedozrele lične ambicije i gramzivost bilo kog pojedinca slome snagu našeg teškom mukom i brojnim iskušenjima ujedinjenog naroda, stoji u saopštenju.

“Kao bivši, visoki funkcioner Srpske liste Branimir Stojanović, dobro zna kako se kadrira u Srpskoj listi. I da se sve odluke donose u konsultaciji sa Beogradom, kao što je bila i odluka da se kandidaje profesorica Ljiljana Šubarić. Ali isto tako Stojanović dobro zna da ovo što radi je protivno interesima srpskog naroda u Gračanici, i da je svojim delovanjem dao podršku našim neprijateljima” zaključuje se u saopštenju potpredsednika Srpske liste Igora Simića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još