• Početna>
  • Vesti>

Petković: Tražićemo dodatno obezbeđenje za Dragicu Gašić

Advokatski tim koji je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju tražiće dodatno obezbeđenje za srpsku povratnicu u Đakovicu Dragicu Gašić i njen stan, kao i što skoriji početak istrage nakon što joj je stan obijen, ispreturan i pokraden, napisao je “Tviteru” direktor Kancelarije Petar Petković.

Petar Petković objavio je na Tviteru da će Kancelarija za KiM, kao i do sada, Dragici Gašić obezbediti novu kameru, nameštaj, hranu, kao i neophodnu insulinsku terapiju.

“Kakvu bezbednost Srbima na KiM pružaju međunarodne misije i kakva je njihova uloga, kada opština Đakovica zabranjuje zamenu najobičnijih vrata koja smo nabavili? Dragicina bezbednost direktno je u vašim rukama”, napisao je Petković, koji je u objavi označio UNMIK Kosovo, EULEKS Kosovo, KFOR, Miroslava Lajčaka i Misiju OEBS na Kosovu i Metohiji.

Istakao je da su poslednjim dešavanjima, uključujući i obijanje stana, direktno ugroženi njen život i bezbednost u Đakovici.

Upozorio je da na stanu Dragice Gašić više nema ni vrata koja može da zatvori, što je čini lakom metom za sve ekstremiste.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je naglasio da na svu njenu golgotu, Priština ćuti skoro dva meseca.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još