• Početna>
  • Vesti>

Jovanović: Mi smo u Privremenom organu Opštine Đakovica veoma zabrinuti za bezbednost Dragice Gašić

Bilo je dovoljno samo dva dana da Dragica Gašić bude van svog stana u Đakovici, gde je od juna jedina srpska povratnica, da bi njene komšije i sugrađani još jednom na najprimitivniji, najbrutalniji i najsramniji način pokazale svoje pravo lice, rekao je danas Milenko  Jovanović, predsednik Privremenog organa Opštine Đakovica.

On je u saopštenju naveo da je obijanje njenog stana, iz koga su otuđeni kamera, ruter od interneta i nekoliko njenih torbi, u funkciji  zastrašivanja i novog progona ove povatnice čije je zdravstveno stanje  inače izuzetno loše. 

“U ime Privremenog organa Opštine Đakovica najoštrije osuđujem najnoviji napad na Dragicu Gašić i njenu imovinu, koji je nažalost logična posledica terora koji nad njom traje od trenutka kada se vratila u svoj grad”, ističe Jovanović.

Ovakvo stanje svedoči o odsustvu elementarnih normi ponašanja podrazumevanih za društvo koje pledira da postane civilizovano. Užasavajuće je da albanska  zajednica u monoetničkoj Đakovici ne haje ni na apele OEBS-a, UNMIK-a, EULEKSA i drugih međunarodnih subjekata na Kosmetu koji su zatražili da se Dragici Gašić omogući uživanje ljudskih i građanskih prava kao i ostalim stanovnicima ove opštine koja se voljom lokalnih nasilnika proglašava zabranjenom za Srbe, što je slučaj, koji ukazuje na najgori vid fašizma. 

“Mi smo u Privremenom organu Opštine Đakovica veoma zabrinuti za bezbednost Dragice Gašić, ali sve više i  za bezbednost monahinja u đakovičkom manastiru Uspenja Presvete Bogorodice, kojima je jednako kao i Dragici zabranjeno i hleb da kupuju u lokalnim trgovinama, a kamoli da se bezbedno kreću gradom”, rekao je Jovanović.

Iz Privremenog organa Opštine Đakovica insistiraju da međunarodni autoriteti hitno preduzmu sve neophodne mere kako bi se ovaj užasni teror nad nedužnom Srpkinjom u Đakovici zaustavio bez odlaganja. 

Izvor: RKM saopštenje

Comments

Pročitaj još