• Početna>
  • Vesti>

Humanitarni koncert u Tivtu, pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji

Predsednik banjalučkog Odbora za pomoć Kosovu i Metohiju Milorad Arlov sinoć je prisustvovao humanitarnom koncertu u Tivtu.

Humanitarni koncert je održan u organizaciji NVO “Miholjski  zbor” i Bratstva srpske pravoslavne omladine “Sveti Pantelejmon” iz Tivta. Arlov se obratio mnogobrojnoj publici, pozdravio vaskrsli srpski narod u Crnoj Gori. Sastavu Begradski sindikat poklonio je knjigu “HUMANO SRCE SRPSKE” i šal Republike Srpske!

“Ponosan sam što mogu i što ste mi dali priliku da se obratim pred ovolikim vaskrskim srpskim narodom u Tivtu i Crnoj Gori. Samo zajedno svi Srbi ma gdje bili poklonimo se i učinimo svi koliko možemo za našu viševekovnu parolu Samo Sloga Srbina Spasava, koju nažalost već osam viekova nismo uspeli ostvariti. Naša istoriska parola i zavet nikog ne vređa, a nas čini snažnim i jedinstvenim. Ako to uradimo bićemo uvek jedno to smo dužini našim slavnim precima, a još više pokolenjima. Ovo nije politika ovo je humanost i verovanje u sebe i svoju pripadnost”, rekao je Arlov.

Koncert je bio humanitaran a njegov celokupni program uveličan mnogim izvođačima Beogradskim sindikatom, Beogradskim pojcima, Snežanom Đurišić i mnogim drugima bio je posvećen Kosovu i Metohiji i pevale su se najpoznatije pesme sa Kosmeta i Crne Gore.
Koncert u Tivtu pokazuje koliko je ta srpska veza jaka i neraskidiva.

Koncertu je prisutvolo mnogobrojno sveštenstvo, konzul Srbije u Crnoj Gori, predsednik opštine Budva i potpredsednik Tivta i mnogobrojna srpska omladina i publika!, navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na KiM iz Banja Luke.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još