• Početna>
  • Vesti>

Crna Gora uvodi potvrdu o vakcinaciji, da li se menjaju uslovi za ulazak turista?

Crna Gora će dobiti nacionalnu digitalnu kovid potvrdu koja treba da bude u upotrebi od petka, 30. jula. Maja Liješević, direktorka Turističke organizacije Budva, kaže za RTS da to ne menja uslove za turiste i da državljani Srbije u Crnu Goru mogu i dalje ulaziti samo sa ličnom kartom.

Maja Liješević je, govoreći u Beogradskoj hronici, rekla da poslednjih dana simbolično raste broj pozitivnih u Crnoj Gori.

Broj novozaraženih je u stabilnim granicama, pa je Crna Gora i dalje na listi zemalja zelene zone, dodaje direktorka TO Budva.

Kada je reč o najavi da će od petka u Crnoj Gori biti uvedena nacionalna digitalna kovid potvrda, Maja Liješević je rekla da ona “ne opterećuje” građane iz celog regiona, uključujući i državljane Srbije.

Oni mogu u Crnu Goru da uđu samo sa ličnom kartom, bez pi-si-ar testa, potvrde o vakcinaciji, antigenskog testa.

Liješevićeva podseća da je od prošlog petka u Crnoj Gori zabranjen rad diskoteka i noćnih klubova, dok je dozvoljena muzika na otvorenom – u baštama kafića, restorana, hotela.

“Mera se odnosi samo na diskoteke i noćne klubove, važi do 2. avgusta i biće na snazi do petka, očekujemo da od petka bude liberalizovana, očekujemo da se vrate i diskoteke i noćni klubovi”, istakla je direktorka TO Budva.

Dodala je da nema nikakvih ograničenja za goste u hotelima koji nisu vakcinisani.

Izvor: RTS

Foto: depositphotos, IuliiaVerstaBO

Comments

Pročitaj još