Kancelarija za KiM: Veselinović još uvek na Jarinju

Kancelarija za KiM saopštila je da se, prema poslednjim informacijama sa terena, Srboljub Veselinović (80), interno raseljeno lice sa Kosova i Metohije još uvek nalazi na administrativnom prelazu Jarinje, gde ga je zadržala Kosovska policija koja mu ne dozvoljava da nastavi put dok ne izvrše, kako je rečeno, “dodatne kontrole”.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ističe da je nedopustivo ovakvo postupanje prema čoveku u devetoj deceniji života.

Kako dodaju, na delu je nastavak progona i odmazde prema Srbima sa Kosova, “koje hapse bez ikakvog pravnog osnova, pod lažnim optužbama i nameštenim svedočenjima”.

“Sa tim u vezi je i današnja presuda Ristu Jovanoviću koji je osuđen na sramnu kaznu od šest meseci zatvora, samo zato što se usprotivio protivpravnom pretresanju i maltretiranju monahinje na Gazimestanu i pokazao naklonost prema Srbima i Srbiji. Sada je jasno zbog čega Aljbin Kurti u Briselu nije želeo da se saglasi sa predlogom EU da se obe strane uzdrže od akcija koje bi mogle da izazovu destabilizaciju na terenu”, poručuju iz Kancelarije za KiM.

Po oceni Kancelarije, sve što Priština radi, radi sa namerom da izazove destabilizaciju na prostoru Kosova.

“O tome govori i porast broja teških incidenata na prostoru pokrajine, a hapšenje Veselinovića, uz sramnu presudu Jovanoviću, najslikovitije su svedočenje sa kakvim se progonom i odmazdom susreću Srbi na KiM, ili oni koji su naklonjeni Srbiji”, dodaje u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Novosti

Comments

Pročitaj još