Dragica Gašić: Uprkos pritiscima ostajem u Đakovici

Nakon posete Berkovu u opštini Klina, gde je  obišao porodicu Borka Mašića i razgovarao sa meštanima ovog sela, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, nastavio je svoju dvodnevnu posetu Kosovu u Metohiji poesetom selu Vidanje gde se sastao sa jedinom srpskom povratnicom u Đakovicu, Dragicom Gašić.

Dragica Gašić, pre razgovora sa Petkovićem rekla je da su pretnje i napadi na nju nastavljeni.

“Kada sam rešila da se vratiim u Đakovicu znala sam da će biti problema, ali nisam očekivala da će ih biti u ovolikoj meri. Još uvek mi ne dozvoljavaju da zamenim ulazna vrata, čak su me i tužili da sam stan uzurpirala. Zbog toga ne mogu renovirati dok ne dobijem sudsku potvrdu da stan pripada meni, iako ja posedujem svu potrebnu papirologiju”, rekla je Dragica Gašić i dodala da od prvog dana svog povratka boravi u svom stanu i ne planira da se iseli.


“Najviše vremena provodim u stanu, zatvorena, ispred zgrade je policija 24 sata”, kaže Dragica.

Dobila je veliku pomoć u vidu bele tehnike i nameštaja, ali kaže da su joj još potrebni sto i stolice za ručavanje.

“Kako ne mogu ući u market dobila sam i paket sa prehrambenim proizvodima, kao i brašno, pa sada mogu da mesim hleb, jer ga u pekari ne mogu kupiti”, ističe Dragica Gašić.

I pored svih pritisaka na nju, ova hrabra povratnica u Đakovicu, Dragica Gašić, ne odustaje od svoje namere da tu i ostane i opstane.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još