Simons: EU da se povuče iz dijaloga i prepusti ga SAD

Svedočenje bivšeg sudije Misije EU vladavine prava – Euleks Malkolma Simonsa o radu te Misije izazvalo je burne reakcije, vezano i za dijalog Beograda i Prištine posredstvom EU, koju je navedenim izjavama u kosovskoj Skupštini, kako je navedeno u odgovoru Euleksa za Reporteri pokušao da diskredituje.

Političarka i književnica Suzana Starikova je slušajući „politički osetljive izjave“ sudije Simonsa u objavi na Tviteru navela da je neprestano sebi postavljala pitanje „Šta nam to govori o dijalogu Beograda i Prištine?“, ali da nije pronašla odgovor.

„Želela sam da dam sebi odgovor, ali nisam mogla. To bi u svakom slučaju moglo biti mnogo teže nego što smo zamišljali“, dodala je Starikova u objavi.

Sudija Simons je odgovorio Starikovoj da je dijalog „uvek bio složen proces“, ali da EU treba da se povuče iz dijaloga i prepusti ga Sjedinjenim Američkim Državama.

„To je uvek bio složen proces. Međutim, trebalo bi da bude jasno da je EU ukaljana i da se povuče u stranu i pusti SAD da vode dijalog“, odgovorio je Simons Starikovoj.

Izvor: Kosovo Onlajn

Comments

Pročitaj još