• Početna>
  • Vesti>

Stano potvrdio: U sredu nova runda dijaloga na tehničkom nivou

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovarača biće održana u sredu, 7. jula, u Briselu, izjavio je danas Tanjugu portparol EU, Peter Stano.

Delegaciju Beograda predvodiće direktor Kancelarije za KiM, Petar Petković, a Prištinu, po prvi put kao šef pregovaračkog tima, potpredsednik kosovske vlade, Besnik Bisljimi.

Domaćin sastanka tehničkih razgovora delegacija Beograda i Prištine biće specijalni predstavnik EU, Miroslav Ljačak.

Iako je šef diplomatije EU, Žosep Borelj, za kraj jula najavio novu rundu dijaloga na visokom političkom nivou, Peter Stano za Tanjug kaže da će se ”mogući sastanak” između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosvskog premijera Aljbina Kurtija, najaviti ”kada za to dođe vreme”.

U diplomatskim izvorima u Briselu za Tanjug navode da će se sastanak na najvišem nivou zakazivati u odnosu na postignuto tokom ekspertskih razgovora oko spornih tema.

Srpska strana najavila je da će na stolu biti pitanja nestalih, energetike i ZSO, koju Priština nije implementirala već 3.000 dana od popisivanja dogovora.

”Ako se sporne teme ne reše na tehničkom nivou, zakazaće se novi sastanak eksperata. Ako dođe do dogovora, finalizacija će biti na sastanku na visokom političkom nivou”, rečeno je Tanjugu u Briselu.

Izvor: Tanjug

Foto: Youtube

Comments

Pročitaj još