Vatrogasna služba u Lapljem Selu dobila novu opremu

Vatrogasnu jedinicu u Lapljem Selu tokom dana obišao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović, koji im je tom prilikom uručio vrednu opremu.

Vatrogasci svoj posao obavljaju za svaku pohvalu, poručio je predsednik opštine i istakao da su to pokazali pre nedelju dana kada je u Gračanici izbio veliki požar.

„Pravovremenom intervencijom vatrogasne jedinice iz Lapljeg Sela sprečen je požar mnogo većih razmera, što pokazuje njihovu spremnost i odvažnost. Danas smo im doneli opremu kako bi bili još bolji i efikasniji“, poručio je Popović.

Komandir vatrogasne jedinice u Lapljem Selu Dragan Sekulić istakao je značaj opreme, koja im je uručena.

„Ova oprema je vrlo korisna i olakšaće nam rad ubuduće, jer je za vreme nedavnih popolava bilo situacija kada smo imali samo jednu muljnu pumpa i nismo stizali svim građanima na vreme da pružimo pomoć“, istakao je Sekulić i dodao da je oprema Vatrogasne službe dosta stara, ali da lokalna samouprava pomaže u skladu sa svojim mogućnostima.

Vatrogasna služba u Lapljem Selu danas je dobila vodene pumpe, dve muljne i pet manjih leđnih baterijskih pumpi za gašenje manjih požara na nepristupačnim terenima.

Izvor: RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još