• Početna>
  • Vesti>

Najboljim studentima PU uručene stipendije Fonda za mlade talente

Najbolji studenti Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, njih 35, dobili su danas stipendije koje dodeljuje Fond za mlade talente.

Stipendije su studentima svečano uručili direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković i ministar omladine i sporta u Vladi Srbije Vanja Udovičić.

“Sa dragim kolegom i prijateljem iz Vlade Srbije, Vanjom Udovičićem danas sam podelio 35 stipendija našim najboljim studentima sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici koje stipendira Fond za mlade talente” napisao je Petković na svojoj Fejsbuk stranici.

Petković je dodao da su mladi obrazovani akademci budućnost srpskog Kosova i Metohije i da je zato svako ulaganje u njih i u znanje – ulaganje u budućnost, ostanak i opstanak srpskog naroda na tom području.

“Zbog toga smo nedavno uručili ključeve 14 novih stanova našim naučnim radnicima, a gradimo i novu zgradu Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici koja će biti na ponos svima i novi centar grada. Moja poruka studentima je da nesebično dele znanje jer se ono tako umnožava, a mi ćemo im uvek biti podrška na tom putu” navodi Petković u ovoj objavi.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Fejsbuk stranica Dr Petar Petković

Comments

Pročitaj još