• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista najoštrije osudila napad na Nikolu Perića

Srpska lista najoštrije osuđuje napad na srpskog dečaka Nikolu Perića u Gojbulji nadomak Vučitrna i zahteva od odgovornih da napokon bar  u jednom slučaju pronađu i kazne odgovorne za napad na Srbe.

U saopštenju Srpske liste se kaže da se nastavlja plansko maltretiranje, prebijanje i ugnjetavanje Srba na Kosovu i Metohiji u prisustvu KFOR, UNMIK, EULEKSA i sijaset drugih organizacija i institucija koje su još jednom pokazale nesposobnost da Srbima obezbede mir i sigurnost na tlu Evrope u 21. veku.

“Večeras je žrtva 13-ogodišnji  dečak Nikola Perić, kome su albanski mladići uz batine, pocepali odeću i otkinuli krstić koji je nosio oko vrata a da se niko od međunarodnih predstavnika nije oko toga preterano uzbudio.

U selu Gojbulja, kraj Vučitrna još jedna porodica večeras čeka lekarske izveštaje zbog prebijanja nedužnog deteta, dok međunarodni predstavnici ignorišu patnje srpskog naroda.

Svakoga dana po neko od naših sunarodnika strada zbog svog imena, prezimena i vere, da li je to mir i budućnost koju nam nude kosovske institucije i međunarodna zajednica koja zdušno  govori o vladavini prava i evropskim vrednostima”, navodi se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: RKM/Saopštenje

Comments

Pročitaj još