• Početna>
  • Vesti>

Gračanica: Popović pozvao Kfor da zaštiti srpsko stanovništvo

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović pozvao je KFOR da zaštiti srpsko stanovništvo na teritoriji opštine Gračanica, koje je poslednjih dana izloženo sve učestalijim provokacijama i incidentima.

Poslednji u nizu incident dogodio se tokom protekle noći kada su nepoznati počinioci na bilbordu koji se nalazi na lokalnom putu Gračanica -Laplje Selo, ispisali “Albanija UĆK”.

“Kosovska policija pokazala je svu nemoć kada je u pitanju zaštita Srba njihove lične imovine kao i imovine Srpske pravoslavne crkve i bezbednosna situacija je svakim danom sve lošija na teritoriji opštine Gračanica. S toga tražimo od KFOR-a da pojača svoje prisustvo na teritoriji naše opštine i zaštiti srpsko stanovništvo od očigledno dobro organizovanih kriminalnih i nacionalističkih grupa koje se slobodno i bez ikakve kontrole kreću i vrše incidente. Policija pokazuje da nije u stanju da se odupre nacionalističkim provokacijama a kao što smo i bili svedoci u proteklom periodu nije uspele ni da se odupre nasilju, incidentima i napadima na Srbe te s toga pozivamo KFOR da osigura bezbednost za naše građane. Pozivam meštane naše opštine da ostanu smireni da ne nasedaju na provokacije a policiju i pravosudne organe da se probude i počnu da rade svoj posao“, kazao je Popović.

Ispisivanje bilborda na putu Gračanica-Laplje Selo sa natpisom“Albanija UĆK” drugi je veći incident u protekla dva dana. U vidovdanskoj noći nepoznati počinioci polomili su i odneli zastavu Srpske pravoslavne crkve sa glavne manastirske kapije u Gračanici.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još