• Početna>
  • Vesti>

Poruka meštana posle pljačke u Babinom Mostu: Tu smo, teško jeste ali ostajemo ovde

Još jedan u nizu incidenata, sa ciljem zastrašivanja Srba južno od Ibra. Na meti pljačkaša ovoga puta našla se porodica Stanojević u Babinom Mostu. Dok su juče ukućani radili na njivi, iz kuće je ukradeno 1500 evra i nakit.

Kada su se uveče vratili sa njive kući, koja se nalazi u centru Babinog Mosta, Stanojević su imali šta da vide, razbacane stvari po sobama, ukraden novac i nakit.

Staniša Stanojević kaže da ne postoji kutija koju nisu otvorili, dodaje da dinare nisu uzeli. On je pljačkašima poručio da selo neće napustiti a oni neka pljačkaju koliko hoće.

Ovo je još jedan od incidenata koji se dogodio u ovom selu, cilj je jedan zaplašiti Srbe. Meštani ovog sela su, bez obzira na sve, odlučni da ovde ostanu.

Meštanin Babinog Mosta Vitomir Petrović kaže da se neprijatnosti dešavaju ali oni neće napustiti selo.

“Tu smo, nemamo kud, teško jeste ali ostajemo ovde. Boli to što je porodici Stanojević naneta šteta, ali boli i to što nema sigurnosti na svom vekovnom imanju. Voleo bih da me neko iz privremenih institucija u Prištini demantuje i konačno pronađe počinioce, nebitno koje nacionalnosti. Mi nebismo mogli da izdržimo ovde bez pomoći Vlade Republike Srbije i Kancelarije za Kosovo i Metohiju, jer kroz investicije koje nam daju olakšavaju nam život na Kosovu i Metohiji”, rekao je Vitomir Petrović.

U Babinom Mostu do 1999. godine živelo je 1.100 Srba, sada ih je 780, ohrabruje činjenica da u ovdašnjoj osnovnoj školi ima 100 đaka.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još