• Početna>
  • Vesti>

Advokat Vasić: Strašna i nezakonita presuda, Krstić je nevin čovek

Zlatanu Krstiću je izrečena najstroža kazna od kad postoji Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini koje se bavi krivičnim delima ratnog zločina, i sud je doneo jednu presudu za koju je malo reći da je strašna i nezakonita, izjavio je za Kosovo Onlajn advokat Dejan Vasić.

“Nigde tokom postupka nijedna od žrtava nije navela da su direktno videli da je Zlatan učinio bilo šta za šta ga je sud danas osudio”, rekao je Vasić. 

Advokat Vasić navodi da “ono što je sud poverovao, što nije istina je jedino da je Zlatan navodno bio na mestu gde su se ovi događaji desili”.

“Nijedna konkretna radnja koja mu je danas presudom stavljena na teret nije potkrepljena dokazima. Siguran sam da ovakva presuda ne može biti održiva pred Apelacionim sudom i ja ću kao njegov branilac učiniti sve da se presuda promeni, odnosno da se jedan nevin čovek oslobodi svake odgovornosti za ovo krivično delo koje nije učinio”, rekao je Vasić.

Šabanijev advokat Živorad Jokanović naveo je za Kosovo Onlajn da je presuda “Destanu Šabaniju pravno i činjenično neodrživa jer je on kada su otkrivene žrtve bio prisutan samo radi prikupljanja podataka i identifikacije žrtava, obavljajući policijsku dužnost po zakonu i podneo krivičnu prijavi protiv N.N izvršioca”.

Jokanović je istakao da je osuditi nekog zbog toga  što nije po verskom običaju obavljen čin sahrane, bilo bi smešno govoriti o tome u aprilu 1999. godine.

“Zar su Radonjićke žrtve, Klečka i mnoga druga stratišta bila obavljena uz verske obrede. Mislim da ova presuda izmiče suštini i svrsi kažnjavanja pod pretpostavkom da ima elemenata krivičnog dela. Presuda bi sa aspekta visine bila apsolutno ne održiva”, kazao je Jokanović.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još