• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje; taj pištolj je uperen u sve nas

Srpska lista najoštrije je osudila napad na srpsku decu u Donjoj Brnjici kod Gračanice, koji se dogodio sinoć, au kome, na sreću, niko nije povređen.

“Srpska lista najoštrije osuđuje podmukli i kukavički napad na srpsku decu u Donjoj Brnjici te zahteva od svih nadležnih organa da najhitnije istraže ovaj slučaj, pronađu i kazne odgovorne za ovaj napad. Postojanje video snimaka koji su zabeležili napad na nedužnu decu je sasvim dovoljan da policija na delu pokaže da je spremna da zaštiti građane ali i liši slobode one koji krše zakon, bez obzira na nacionalnost žrtava ili napadača” stoji u saopštenju.

Iz Srpske liste zahtevaju od nadležnih organa bezbednosti a posebno međunarodnih, da hitno reaguju.

“Onaj pištolj je sinoć bio uperen u sve Srbe na Kosovu i Metohiji, i međunarodna zajednica mora najhitnije da reaguje. Tu pre svega mislimo na Kfor i Euleks koji su mandatom obavezni da obezbede sigurno okruženje za sve. Ako se uzme u obzir da je ovo drugi napad na srpsku decu, za svega desetak dana, onda se postavlja pitanje odgovornosti svih koji su zaduženi da obezbede sigurnost i mir” navodi se u tekstu.

Ovakvim napadima, kako ističu u saopštenju, dodatno se slabi nepoverenje kosovskometohijskih Srba u institucionalnu zaštitu.

“Samo pukom srećom sinoć nije bilo ranjenih i poginulih, ali su posledice više nego vidljive, a ogledaju se kroz uznemirenje čitavog srpskog naroda. Ovaj slučaj je još jedan primer neprimerene policijske reakcije i nepostojanja volje da se zaštite nevećinske zajedmice, čime se produbljuje nepoverenje Srba u kosovske institucije”.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još