Uljarević: Zahvalnost Arlovu, Zeljkoviću i Valjiću

Milorad Arlov, predsednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji i humanitarac iz Banjaluke, posle tri meseca prinudne pauze zbog koronavirusa stigao je na Kosovo i Metohiju, doneo stpendiju za srpsku decu, ali došao i u posetu prijateljima.

On je danas posetio Fudbalski savez Kosova i Metohije koji egzistira u skipu Fudbalskog saveza Srbije, a domaćin mu je bio Igor Uljarević, novoizabrani prvi čovek regionalne pokrajinske organizacije, koji je nasledio Igora Radoičića.

“Pre svega želim da se zahvalim mom prijatelju Arlovu, kao i predsedniku generalnom sekretaru FSRS Vici Zeljkoviću i Ognjenju Valjiću na podršci i poklonima koje su poslali. Nadam se da će ovo da bude početak jedne vrlo uspešne i plodonosne saradnje dve fudbalske organizacije. Znamo, Republika Srpska je uvek uz nas i to jako cenimo i poštujemo na Kosovu i Metohiji. Ovo su mi najdraži suveniri, od braće iz Banjaluke i Republike Srpske – rekao je Igor Uljarević, nekadašnji fudbaler Mokre Gore koji je svojevremeno u dresu ovog kluba pogodio mrežu Crvene zvezde u okviru Kupa Srbije.

Milorad Arlov je uručio poklone od FSRS zastavicu i suvenire, a u skorije vreme se očekuje i konkretna pomoć u sportskoj opremi klubovima sa Kosmeta, pogotovo južno od Ibra, one koji egzistiraju u enklavama.

“Svesni smo u kojim uslovima rade i egzistiraju srpski klubovi u južnom delu Kosmeta. Tu smo da pomognemo, kao što smo pomagali uvek i želja nam je da uspostavimo nove mostove saradnje na relaciji Banjaluka – Kosovska Mitrovica, Republika Srpska – Kosovo i Metohija, FSRS – FSKiM. Srećan sam što ponovo imam priliku da sam tu, među braćom i prijateljima, posle tri meseca pandemije koronavirusa koja nas je unazadila i sada moramo da ponovo da krpimo pokidane niti života, fudbala i bratstva. Još jednom čestitam mom prijatelju Igoru Uljareviću na izboru za predsednika Saveza Kosmeta i želim mu uspešan i plodonosan rad” istakao je Arlov.

On je podsetio da je u toku priprema knjige o njegovom humanitarnom radu autora Slavka Basare, novinara “Politike”, dopisnika Sportskog žurnala iz Banjaluke u kojem će, između ostalog, veliki broj poglavlja biti posvećen i fudbalu,  kojim je sve i počelo, 3. maja 2008. godine kada su veterani Vrbasa u znak protesta jednostrano proglašenog “Kosova” doputovali u Kosovsku Mitrovicu i odigrali prijateljsku utakmicu sa vršnjacima iz Trepče.

Izvor: Sport.dc

Comments

Pročitaj još