• Početna>
  • Vesti>

Novi direktor Savetodavnog tima za vezu NATO-a na Kosovu započeo svoj mandat

Foto: NATO

Brigadni general Frank Best, preuzeo je dužnost novog direktora Savetodavnog tima za vezu NATO-a na Kosovu, od brigadnog generala Majkla G. Obernejera.

Brigadni general Obernejer prilikom ceremonije istakao je sledeće:

„Nastavili smo da nadograđujemo odlične radne odnose, koji su tokom godina razvijeni sa kolegama iz Ministarstva odbrane i Kosovskih bezbednosnih snaga, u atmosferi međusobnog poštovanja, poverenja i transparentnosti. Radili smo zajedno, svako u okviru svog mandata, radi ostvarenja zajedničkog cilja – profesionalnih Kosovskih bezbednosnih snaga, uz zastupljenost predstavnika svih zajednica, koji zajedno rade za dobrobit svih građana na Kosovu.”

Novi direktor Savetodavnog tima za vezu NATO-a (NALT), brigadni general Best, svoju impresivnu karijeru izgradio je u Nemačkom ratnom vazduhoplovstvu, kojem se pridružio 1983. godine.

Pre dolaska na Kosovo, Best je obavljao dužnost šefa Odseka za politiku snaga u nemačkom Ministarstvu odbrane u Bonu.

Savetodavni tim za vezu NATO-a je osnovan u avgustu 2016. godine. Njegova misija je da podržava dalji razvoj bezbednosnih organizacija na Kosovu, što uključuje pružanje saveta i podrške sa fokusom na izgradnju kapaciteta, edukaciju i koordinaciju obuke.

Izvor Radio Kontakt Plus

Comments

Pročitaj još