Poljoprivrednici mogu da rade na svojim imanjima

Vršilac dužnosti ministra poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja Besian Mustafa izjavio je da će sa novom odlukom vlade za ograničenje kretanja, poljoprivrednici moći slobodno da rade na svojim farmama.

On je u postu na Fejsbuku naveo da su stvorene olakšavajuće mere samo za poljoprivrednike.

“Raspored kretanja za individualne poljoprivrednike koji imaju identifikacioni broj farme (NIF) samo za rad na njihovim farmama biće od 06:00 do 20:00. Poljoprivrednici sa NIF brojem će slobodno raditi na svojim farmama i kretati se od opštine do opštine samo da bi obavili neophodne poljoprivredne radove, osim kada su u žarištima infekcije”, naveo je on.

Mustafa je naveo da poljoprivrednici uvek moraju da imaju sa sobom potvrdu o registraciji poljoprivrednika, Aneks 1 Registracije – Beleške o registrovanom poljoprivredniku i ličnu kartu.

“Zaposleni na farmi moraju imati „Potvrdu o slobodnom kretanju“ koju popunjava vlasnik farme naveden u registraciji poljoprivrednika. Potvrda o slobodnom kretanju može se preuzeti na veb stranici MPŠR.Da bi se kretali, zaposleni moraju uvek imati uz sebe kopiju Potvrde o slobodnom kretanju, popunjena i potpisana od strane vlasnika farme, kopiju Sertifikata o registraciji poljoprivrednika koji ga je zaposlio, aneks 1 registracije- beleške o registrovanom poljoprivredniku koji ga je zaposlio i ličnau kartu”, dodao je on.

RTK2

Comments

Pročitaj još