• Početna>
  • Vesti>

Novi dan borbe sa epidemijom, koronavirus dosegao vrhunac

Od početka epidemije u Srbiji, od Kovida-19 preminuo 61 pacijent. Prema poslednjim informacijama, koronavirus je potvrđen kod još 247 osoba, pa je ukupan broj zaraženih 2.447.

Doktorka Hitne pomoći u Beogradu Olga Bilić rekla je za RTS da je tokom noći drastično povećan broj građana koji su se javljali zbog simptoma koji su ličili na koronavirus. Ne treba čekati, treba se odmah javiti u kovid bolnice posebno ako imate temperatutru, kašalj, jaku glavobolju, bol u mišićima, ako ste malaksali, poručila je doktorka.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije u 15 časova je potvrđeno da je Kovid-19 odneo je još tri života u Srbiji. Ukupno je od početka epidemije preminuo 61 pacijent. Još 247 osoba zaraženo je koronavirusom, ukupno 2.447.

Leskovac novo žarište koronavirusa, zaražene 62 osobe. 

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je u poslednja tri dana dosegnut maksimum i da veruje da će trajati još desetak dana.  

Nema više lečenja od kuće – svi zaraženi koronavirusom moraju da se leče u kovid bolnicama ili improvizovanim bolnicama u Beogradu, Nišu, Novom Sadu. 

U krugu VMC Karaburma u toku je rekonstrukcija i izgradnja nove bolnice u kojoj će biti smešteni oboleli. Kapacitet bolnice biće 70 kreveta. 

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će ubuduće najverovatnije vikendom policijski čas biti od petka do ponedeljka i rekao da se nada da će za mesec dana, možda i ranije, biti ukinuto vanredno stanje.

Izvor RTS

Comments

Pročitaj još