• Početna>
  • Vesti>

Đurić o paljenju auta Slavka Simića: Borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je paljenje automobila člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću “kukavički akt onih koji veruju da se na ovaj način može otupiti volja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak. “

“Činjenica da se ovo dogodilo u Leposaviću, na krajnjem severu Kosova i Metohije, trebalo bi da bude poruka da borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze” stoji u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Naručiocima i izvršiocima ovog krivičnog dela, Đurić je u ime države Srbije i Srpske liste poručio da kako je rekao “ništa ne može pokolebati naš narod u nameri da ostane na Kosovu i Metohiji, i da nema tog čina ekstremizma na koji Srbi neće odgovoriti još većom odlučnošću da istraju u svojoj borbi.”

Đurić je pozivao predstavnike Srpske liste da uzdržano reaguju, a bezbednosne službe da što pre istraže slučaj u utvrde ko stoji iza toga.

“Pozivam predstavnike Srpske liste da uzdržano reaguju kao što su to i do sada činili u svim teškim i izazovnim situacijama, jer naša bitka vodi se i biće dobijena strpljenjem i mudrošću. Pozivam nadležne organe da bez odlaganja istraže i kazne odgovorne za ovaj napad na jednog od najistaknutijih i najboljih srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji” istakao je Đurić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Foto: Jedinstvo

Comments

Pročitaj još