• Početna>
  • Vesti>

Maksimovićima iz Livađa dodeljeni ključevi nove kuće

Predsednik opštine Gračanica uručio je danas porodici Maksimović iz Livađa ključeve novoizgrađene kuće.

Nemanja i Violeta Maksimović iz Livađa mladi su bračni par, koji je pre mesec dana dobio prvu bebu, malog Dimitrija. Ova mlada srpska porodica naredne nedelje useliće se u novu kuću koju im je na osnovu Socijalne karte stanovanja izgradila Opština Gračanica.

Ključeve novog doma danas im je uručio predsednik ove lokalne samouprave Srđan Popović, koji im je tom prilikom čestitao na rođenju bebe i poželeo još dece.

„Drago mi je da smo pomogli mladom bračnom paru koji je skoro dobio prinovu, što znači da su se opredelili za budućnost u našoj opštini, što nam je posebno bitno. Drago mi je da će mali Dimitrije zimu dočekati u novom i toplom domu, a što se tiče Opštine Gračanica mi ćemo sa programom zbirnjavanja porodica nastaviti i naredne godine“, kazao je Popović.

„Opredeli smo se da ovde živimo i stvaramo porodicu. Za sada je tu Dimitrije, zdravlje, biće još dece“, kazao je Nemanja Maksimović.

Njegova supruga Violeta zahvalila se Opštini Gračanica i predsedniku Popoviću što su im, kako je kazala, dali šansu za novi početak i novi život.

Kuća za Maksimoviće četvrta je od šest izgrađenih u ovoj godini za socijalno ugrožene porodice. Naredne sedmice biće dodeljeni ključevi i za preostale dve kuće. Kuća je povrišene 62 kvadrata i sastoji se od dnevnog boravka sa trpezarijom, dve spavaće sobe, hodnika i kupatila.

Današnjem uručenju ključeva prisustvovali su i direktori opštinskih odeljenja za urbanizam i zdravstvo Dejan Jovanović i Aleksandar Popović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još