• Početna>
  • Vesti>

Obilaskom Gračanice delegacija MSP-a Srbije završila posetu Kosovu i Metohiji

Posetom manastiru Gračanica, zadužbini kralja Milutina, službenici Ministarstva spoljnih poslova, u pratnji svojih domaćina iz Kancelarije za KiM, završili su dvodnevnu posetu našoj južnoj pokrajini.

Državni službenici Ministarstva inostranih poslova Vlade Srbije sa puno oduševljenja i emocija govore o svojim utiscima tokom dvodnevnog boravka na Kosovu i Metohiji.

„Svi se mi u svom radu jako često srećemo sa temama koje su vezane za KiM, a nažalost mnogi od nas, uključujući i mene, nisu imali prilike da borave ne ovim prostorima ranije i zbog toga je ovo, zaista, jedinstveno iskustvo“, kazao je za RTV Gračanica Bojan Cvetković, saavetnik u Ministrstvu spoljnih poslova.
Ono što su moji najjači utisci jeste snaga ovog naroda, kao i spremnost da se izbore sa svim nedaćama i teškoćama u kojima žive. Ovde se oseća da ljudi cene život“, istakla je Tatjana Panajotović Cvetković, savetnica u MSP.

„Čini nam se da nama, koji smo državni službenici i diplomate i koji trebamo da zastupamo interese i da to branimo u Unesku i bilo gde, jedno je znati, čitati i učiti o tome a drugo hoditi po tim svetinjama. Mislim da će ova
poseta mnogo doprineti našem daljem usavršavanju i zastupanju“, rekao je Rade Stefanović, zamenik generalnog sekretara u MSP.
Ovo je peta godina za redom kako Vlada Srbije za svoje službenike u MSP organizuje posetu Kosovu i Metohiji.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još